SEO och länkning-Länkar inom SEO

Seo länkning

Om du arbetar aktivt med SEO är länkning till din webbplats inte bara en enkel uppgift, utan också mycket viktigt. Verkligen viktigt. Så varför älskar Google länkar så mycket? Och vad gör en bra länk – låt oss gräva djupare i vikten av länkar i SEO .

En av de mest kraftfulla rankningsfaktorerna är SEO och länkbygge

Det är ingen hemlighet att länkbyggnadstekniker spelar en viktig roll för SEO-framgång. Faktum är att Google har avslöjat att det är en av de mest kraftfulla signalerna som påverkar en webbplatsranking.

Varför är länkar så viktiga?

För att förstå varför länkarna är så viktiga måste man gå tillbaka till mitten av 90-talet, då ingen kände till Google och internet var årets julklapp. Ja, det stämmer! På den tiden hette sökmotorerna Yahoo eller AltaVista och rankade webbplatser 100% baserat på sidinnehåll. Sedan kom Google och såg till att de mest relevanta resultaten alltid visades. Så istället för att bara analysera innehållet på sidan användes vi den berömda PageRank-algoritmen för att ta reda på hur många som länkar till en viss sida. Om ett stort antal personer hänvisar till en sida betyder det nämligen att sidan är relevant i sitt sammanhang. Metoden var framgångsrik och idag, 20 år senare, är länkar fortfarande det bästa sättet att bedöma kvaliteten på en webbsida.

Länkar är fortfarande en av Googles starkaste rankingsignaler

Det betyder inte att du kan ignorera allt annat och dina SEO-ansträngningar enbart på att attrahera värdefulla länkar – Google har cirka 200 olika rankningsfaktorer, och ingen annan än Google vet exakt hur dess algoritm fungerar. Vissa av dem är inte direkta rankingsignaler, till exempel är det oerhört viktigt att du kan skriva en bättre metabeskrivning än vad du kan göra. Men på två webbplatser har liknande innehåll, säljer liknande produkter och i allmänhet är användarvänliga, kommer den med de bästa länkarna att prioriteras.